Παιδικός Σταθμός ΚΗΦΙΣΙΑ

Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός BABY SMILE - ΚΗΦΙΣΙΑ

Με τη δημιουργία αυτού του δικτυακού τόπου φιλοδοξούμε να σας έχουμε πάντα ενήμερους για τις υπηρεσίες τη φιλοσοφία και το εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού και Κέντρου Προσχολική Αγωγής μας.

Ο παιδικός μας σταθμός στα Μελίσσια είναι ειδικά διαμορφωμένος, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας και πληροί όλα τα στάνταρτ ασφαλείας για τους μικρούς μας φίλους, εμπνέοντας στους γονείς απόλυτη εμπιστοσύνη.

Το οικογενειακό περιβάλλον, η πολυετής εμπειρία, η αγάπη, η στοργή και η φροντίδα, η συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και οι ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις μας, περιβάλλουν την ιδέα που ονομάσαμε BABY SMILE.

Ο παιδικός μας σταθμός εξυπηρετεί τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, την Πεντέλη, την Κηφισιά το Χαλάνδρι και το Μαρούσι και περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: βρεφικό, μεταβρεφικό, προπρονηπιακό, προνηπιακό και νηπιαγωγείο.

Ο παιδικός σταθμός μας καλύπτει τις περιοχές: ΜΕΛΙΣΣΙΑ | ΚΗΦΙΣΙΑ | ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ | ΠΕΝΤΕΛΗ | ΜΑΡΟΥΣΙ | ΧΑΛΑΝΔΡΙ

H Κηφισιά είναι δημοτική ενότητα και ιστορική έδρα του Δήμου Κηφισιάς στο Βόρειο Τομέα του Αθηναϊκού Πεδίου, με 47.332 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Η περιοχή είναι γνωστή για την εμπορική της αγορά, την άρτια ρυμοτομία, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών και των καταστημάτων, τους επιβλητικούς πυργίσκους και την αγάπη των κατοίκων της για την ανθοκομία. Το εμπορικό κέντρο καλύπτεται από ένα εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και ο συνοικισμός απλώνεται από την Πάρνηθα και τον Κηφισό ποταμό έως το Πεντελικό. Τμήμα της Κηφισιάς έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Ετυμολογικές και ερμηνευτικές αναφορές Το όνομά της, Κηφισιά, που προέρχεται από τον Κηφισό ποταμό, είναι αρχαιότατο, ήταν μια από τις αρχαίες 12 πόλεις της Αττικής. Από την εποχή του Kλεισθένη αποτελούσε το δήμο της Ερεχθηίδας φυλής. Λαογραφικό λογοπαίγνιο της νεοελληνικής, που όμως δεν στέκει ιστορικά, θεωρεί πως το όνομα Κηφισιά προέρχεται από την έκφραση «εκεί φυσά» - «κεί φυσά» - «Κηφισά» - «Κηφισιά»! Το έμβλημα του δήμου κοσμεί η προτομή του Μενάνδρου του Κηφισέως, δραματοποιού της αρχαίας Αττικής που καταγόταν από την Κηφισιά. Ο κάτοικος της περιοχής αποκαλείται Κηφισιώτης - Κηφισιώτισσα και στον πληθυντικό Κηφισιώτες - Κηφισιώτισσες. Στην αρχαιότητα αποτελούσε τον ομώνυμο αττικό δήμο της Ερεχθηίδος φυλής που τοποθετείτο στη μεσόγαια χώρα, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση του Κλεισθένους. Σήμερα συνιστά εύρωστη πόλη της Αττικής και ιστορική έδρα των βορείων προαστίων των Αθηνών. Η περιοχή εντοπίζεται ανάμεσα στους ορεινούς όγκους Πεντέλης και Πάρνηθος σε υψόμετρο κέντρου 290 μέτρων, οικοδομημένη σε πευκόφυτη πεδιάδα. Τα όρια του δήμου εκτείνονται από τις δασόφυτες ρεματιές του Κηφισού στα δυτικά μέχρι τους ορεινούς όγκους του Πεντελικού και τη ράχη του Κοκκιναρά στα ανατολικά. Τοποθετείται δε στο βόρειο άκρο του λεκανοπεδίου της Αττικής, 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Αθηνών. Βρίσκεται δε μόλις 3 χιλιόμετρα βόρεια του μητροπολιτικού κέντρου του Αμαρουσίου και 5 χιλιόμετρο νότια του Άγίου Στεφάνου. Μεγαλοπρεπείς πύργοι στεγάζουν τις μεγαλοαστικές οικογένειες του Βορείου Τομέως. Το 1870 δημιουργείται το πρώτο καταστατικό της κοινότητος των Κηφισιωτών, με σκοπό την οικονομική τους ανεξαρτητοποίηση. Το καταστατικό αποτελούνταν από 20 άρθρα και υπογράφηκε στις 27 Ιουλίου 1870.

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΚΗΦΙΣΙΑ.

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΑΣ