Παιδικός Σταθμός ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός BABY SMILE - ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Με τη δημιουργία αυτού του δικτυακού τόπου φιλοδοξούμε να σας έχουμε πάντα ενήμερους για τις υπηρεσίες τη φιλοσοφία και το εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού και Κέντρου Προσχολική Αγωγής μας.

Ο παιδικός μας σταθμός στα Μελίσσια είναι ειδικά διαμορφωμένος, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας και πληροί όλα τα στάνταρτ ασφαλείας για τους μικρούς μας φίλους, εμπνέοντας στους γονείς απόλυτη εμπιστοσύνη.

Το οικογενειακό περιβάλλον, η πολυετής εμπειρία, η αγάπη, η στοργή και η φροντίδα, η συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και οι ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις μας, περιβάλλουν την ιδέα που ονομάσαμε BABY SMILE.

Ο παιδικός μας σταθμός εξυπηρετεί τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, την Πεντέλη, την Κηφισιά, το Χαλάνδρι και το Μαρούσι και περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: βρεφικό, μεταβρεφικό, προπρονηπιακό, προνηπιακό και νηπιαγωγείο.

Ο παιδικός σταθμός μας καλύπτει τις περιοχές: ΜΕΛΙΣΣΙΑ | ΚΗΦΙΣΙΑ | ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ | ΠΕΝΤΕΛΗ | ΜΑΡΟΥΣΙ | ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Το Χαλάνδρι είναι αστική περιοχή και δήμος του Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, με 74.192 κατοίκους το 2011 και έκταση 10,805 τετρ.km. Αποτελεί σημαντικό οικιστικό κέντρο του συγκροτήματος των Αθηνών και διακρίνεται για το άρτιο ρυμοτομικό του σχέδιο, το εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και για τη μακρά παράδοση των κατοίκων του στο εμπόριο. Με ιστορική έδρα την αρχαία Φλύα, τόπο καταγωγής του Ευριπίδη και υψόμετρο που κυμαίνεται μεταξύ 185-230, το Χαλάνδρι είναι προσβάσιμο από σημαντικούς αυτοκινητοδρόμους όπως η Αττική Οδός, η Κηφισίας και η Μεσογείων και εξυπηρετείται μεταξύ άλλων από τους σταθμούς του Μετρό και Προαστιακού Χαλάνδρι, Πλακεντίας και Νομισματοκοπείο. Ο δήμος αποτελεί μέλος στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στο Σύνδεσμο του Βορείου Τομέως για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑΠ) και στα όριά του εδρεύουν σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και πρεσβείες. Γειτνιάζει με το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την Αγία Παρασκευή, και το Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Με την εφαρμογή της νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας κατά το Πρόγραμμα Καλλικράτης το 2011 ουδεμία μεταβολή επήλθε στο δήμο, σύμφωνα με το άρθρο 1,§ 5.1.Β αυτού, στα επίσημα στοιχεία του οποίου εμφανίζονται οι συνοικίες του Πολυδρόσου και της Φραγκοκκλησιάς.

H ετυμολογία του ονόματος Χαλάνδρι δεν έχει διευκρινισθεί με σαφήνεια. Διάφορες θεωρίες υφίστανται για την ετυμολογία του ονόματος: Η πρώτη θεωρία είναι ότι είχε κάποτε πληθυσμό 1.000 άνδρες, οπότε "Χιλιάνδριον", "Χαλάνδριον", Χαλάνδρι. Μια δεύτερη εκδοχή είναι ότι επειδή αποτελούσε εξοχικό μέρος ψυχαγωγίας, και διακοπών, "χαλούσε" (διέφθειρε) τους άνδρες, αλλά η εκδοχή αυτή κινείται στα όρια της φαιδρότητας.[1] Μια τρίτη εκδοχή είναι να προέρχεται από Τούρκο ή Αρβανίτη μεγαλογαιοκτήμονα στον οποίο ανήκαν μεγάλες εκτάσεις γης κοντά στη ρεματιά του Χαλανδρίου κατά την τουρκοκρατία. Ενώ οι παραπάνω εκδοχές δεν είναι επιστημονικά έγκυρες, η ονοματολογική έρευνα στον χώρο τής γλωσσολογίας έχει οδηγήσει στην αναγωγή τού τοπωνυμίου σε τύπο *χαλάδρι < χαράδρι, που είναι υποκοριστικό τής λέξης χαράδρα και οφείλεται στην αρχική μορφή τού εδάφους στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΑΣ