Παιδικός Σταθμός ΠΕΝΤΕΛΗ

Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός BABY SMILE - ΠΕΝΤΕΛΗ

Με τη δημιουργία αυτού του δικτυακού τόπου φιλοδοξούμε να σας έχουμε πάντα ενήμερους για τις υπηρεσίες τη φιλοσοφία και το εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού και Κέντρου Προσχολική Αγωγής μας.

Ο παιδικός μας σταθμός στα Μελίσσια είναι ειδικά διαμορφωμένος, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας και πληροί όλα τα στάνταρτ ασφαλείας για τους μικρούς μας φίλους, εμπνέοντας στους γονείς απόλυτη εμπιστοσύνη.

Το οικογενειακό περιβάλλον, η πολυετής εμπειρία, η αγάπη, η στοργή και η φροντίδα, η συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και οι ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις μας, περιβάλλουν την ιδέα που ονομάσαμε BABY SMILE.

Ο παιδικός μας σταθμός εξυπηρετεί τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, την Πεντέλη, την Κηφισιά το Χαλάνδρι και το Μαρούσι και περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: βρεφικό, μεταβρεφικό, προπρονηπιακό, προνηπιακό και νηπιαγωγείο.

Ο παιδικός σταθμός μας καλύπτει τις περιοχές: ΜΕΛΙΣΣΙΑ | ΚΗΦΙΣΙΑ | ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ | ΠΕΝΤΕΛΗ | ΜΑΡΟΥΣΙ | ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Η Πεντέλη είναι δημοτική κοινότητα του Δήμου Πεντέλης ο οποίος απαρτίζεται επίσης από τη Νέα Πεντέλη και τα Μελίσσια, όπου βρίσκεται η έδρα. Ο αγρο-κτηνοτροφικός οικισμός που αναπτύσσεται στην περιοχή στα προσεχή έτη είναι γνωστός ως "Κουφός", προσελκύοντας Σαρακατσαναίους βοσκούς και Μαραθωνείς αγρότες. Στη νεότερα χρόνια, η ευρύτερη περιοχή προσελκύει λατόμους που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να εκμεταλλευθούν το ξακουστό μάρμαρο του όρους. Κατά τον 7ο αιώνα π.Χ. το όρος της Αττικής που βρίσκεται βορειοανατολικά των Αθηνών ονομάζεται "Βριλησσός" (που σημαίνει "Ισχυρός Λίθος" από τα συνθετικά βριάω-βριώ:έχω ισχύ + λάας:πέτρα + κατάληξη σος). Με αυτή την ονομασία συναντάμε το όρος σε κείμενα του Ηρόδοτου και του Θουκυδίδη. Υπάρχει μια σύγχυση της ονομασίας του όρους αυτού με έναν ποταμό της αρχαιότητας που παρουσιάζεται σε κάποια κείμενα με την ίδια ονομασία. Ορισμένοι συγχέουν τον ποταμό αυτό με τη μεγάλη ρεματιά που πηγάζει από τη σημερινή Νέα Πεντέλη, διέρχεται από Βριλήσσια και Μελίσσια και χύνεται στο δήμο Χαλανδραίων. Πεντελικό Όρος Τον 3ο αιώνα π.Χ. το όρος ονομάζεται Πεντέλη από το δήμο που εγκαθίσταται στο λόφο μπροστά από το βουνό (Αρχαίος Δήμος Πεντέλης), εκεί όπου βρίσκεται η σημερινή πλατεία Αγίας Τριάδος. Κατά τους χριστιανικούς χρόνους οικοδομούνται πολλές μονές ανάμεσα στους ορεινούς όγκους του βουνού. Η πιο γνωστή είναι η "Μονή Ταώ Παντοκράτωρος Σωτήρος Ιησού Χριστού" που οικοδομείται επί ερειπωμένου ναού το 12ο αιώνα μ.Χ. από τον Νικόλαο Καμάτηρο, γόνο βυζαντινής οικογενείας (ο σημερινός ναός Νταού από παραφθορά της ονομασία Ταώ, λέξης αμφιλεγόμενης προέλευσης και ετυμολογίας). Αργότερα εγκαθίσταται στον ακατοίκητο λόφο η Ιερά Μονή Πεντέλης της Αρχιεπισκοπής των Αθηνών και ολόκληρη η έκταση του λόφου, αλλά και του Πεντελικού Όρους τίθεται πλέον υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αρχιεπισκοπής. Η Μονή τιμάται στο όνομα "Κοιμήσεως της Θεοτόκου" (φωτογραφία της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θετόκου της Πεντέλης). Ιδρύεται το 1578 από τον επίσκοπο Ευρίπου Άγιο Τιμόθεο και συγκεντρώνει πλήθος μοναχών. Ιερά Μονή Πεντέλης Σήμερα το όρος διατηρεί την ονομασία "Πεντελικόν" και η κοινότητα που αναπτύσσεται στο λόφο του όρους, Πεντέλη. Στα διοικητικά όρια της κοινότητος περιλαμβάνεται ο παραδοσιακός οικισμός γύρω από την Ιερά Μονή της Πεντέλης, ο οικισμός επί του Αρχαίου Δήμου, γύρω από τη σημερινή πλατεία Αγίας Τριάδος (που είναι εκτός σχεδίου πόλεως Αθηνών), ο οικισμός των Καλλισίων (Καλλιθέα) και ο απομακρυσμένος οικισμός του Νταού. Βορειοδυτικά του λόφου εγκαθίσταται η κοινότητα Νέας Πεντέλης που οικοδομείται με διαφορετικά κριτήρια (πιο πυκνή και αστική δόμηση). Νοτιοδυτικά, στους πρόποδες του λόφου αναπτύσσεται ο Δήμος Βριλησσίων.

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΠΕΝΤΕΛΗ.

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΑΣ