Παιδικός Σταθμός ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός BABY SMILE - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Με τη δημιουργία αυτού του δικτυακού τόπου φιλοδοξούμε να σας έχουμε πάντα ενήμερους για τις υπηρεσίες τη φιλοσοφία και το εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού και Κέντρου Προσχολική Αγωγής μας.

Ο παιδικός μας σταθμός στα Μελίσσια είναι ειδικά διαμορφωμένος, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας και πληροί όλα τα στάνταρτ ασφαλείας για τους μικρούς μας φίλους, εμπνέοντας στους γονείς απόλυτη εμπιστοσύνη.

Το οικογενειακό περιβάλλον, η πολυετής εμπειρία, η αγάπη, η στοργή και η φροντίδα, η συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και οι ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις μας, περιβάλλουν την ιδέα που ονομάσαμε BABY SMILE.

Ο παιδικός μας σταθμός εξυπηρετεί τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, την Πεντέλη, την Κηφισιά το Χαλάνδρι και το Μαρούσι και περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: βρεφικό, μεταβρεφικό, προπρονηπιακό, προνηπιακό και νηπιαγωγείο.

Ο παιδικός σταθμός μας καλύπτει τις περιοχές: ΜΕΛΙΣΣΙΑ | ΚΗΦΙΣΙΑ | ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ | ΠΕΝΤΕΛΗ | ΜΑΡΟΥΣΙ | ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Τα Βριλήσσια είναι αστική περιοχή και δήμος στην περιφέρεια του Βορείου Τομέως Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Καταλαμβάνουν έκταση 3,8 τ.χμ., έχουν πληθυσμό 30.741 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και αναπτύσσονται σε υψόμετρο κέντρου 245 μ. Η περιοχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη ιστορικά με το Πεντελικό όρος ενώ η δημιουργία του παραδοσιακού οικισμού ανάγεται στο 1930 στη θέση Πάτημα για την αποκατάσταση ακτημόνων προσφύγων καλλιεργητών, εντασσόμενος στα διοικητικά όρια της τότε Κοινότητος Χαλανδρίου μεταξύ Παλλήνης, Αθήνας και Κηφισιάς. Πυρήνας του σύγχρονου συνοικισμού είναι ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου στην κεντρική πλατεία και καθίσταται προσβάσιμος μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου από τους σταθμούς του Μετρό και του Προαστιακού Πεντέλης και Δουκίσσης Πλακεντίας, στους ομώνυμους κόμβους 12 και 13 της Αττικής Οδού. Τα Βριλήσσια μετρούν περισσότερα από 23 συναπτά θερινά φεστιβάλ και επιστημονικές διαλέξεις στα πλαίσια του θεσμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Φημίζονται για το σαφή διαχωρισμό των χρήσεων γης, την άρτια ρυμοτομία,[2] τα υψηλά ποσοστά ιδιωτικού πρασίνου και την αγάπη των κατοίκων τους για το φυσικό περιβάλλον. Με την εφαρμογή της διοικητικής διαίρεσης Καλλικράτης το 2011 ουδεμία μεταβολή επήλθε στο δήμο, αν και συχνά αναπόσπαστο κομμάτι θεωρείται η έκταση του γειτονικού οικισμού της Πλακεντίας, μαζί με την παραρεμάτια ζώνη.[3] Δήμαρχος των Βριλησσίων εξελέγη για το 2014-2019 ο Ξένος Μανιατογιάννης. Η ιστορία των Βριλησσίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορική εξέλιξη του Πεντελικού. Στο σταυροδρόμι μεταξύ της εύκαρπης γης των Φλυέων και του αρχαίου όρους πραγματοποιείτο η διέλευση των υπέρογκων μαρμάρων έπειτα από εξορύξεις προς την πρωτεύουσα των Αθηναίων. Τα μάρμαρα φαίνεται να μεταφέρονταν από την προέκταση της Οδού Κέας από την παραρεμάτια ζώνη, καθοδικά προς την Οδό Τροίας.[12] Από την ίδια γη διοχετευόταν το υδροδοτικό φορτίο που ενίσχυε το δεύτερο υδραγωγείο στην ιστορία της Αττικής που κατασκευάστηκε από το Θησέα για την ύδρευση των Αθηνών.[13] Κατά μήκος του ίδιου χειμάρου διοχετευόταν το νερό που κατέληγε από την Πεντέλη στο Κολωνάκι και κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους του Αδριανού. Διαμόρφωση δήμου Στη δεκαετία του 1970, όταν γειτονικές περιοχές άρχισαν να οικοδομούνται με φρενήρεις ρυθμούς τα Βριλήσσια παρέμεναν μια ιδιαιτέρως απομακρυσμένη και αποκομμένη συγκοινωνιακά περιοχή. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 το κέντρο της έως τότε κοινότητος καλυπτόταν κυρίως από εξοχικές κατοικίες και μονοκατοικίες, ενώ το 1986 εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης τα Άνω Βριλήσσια και το 1999 το Πάτημα μεταξύ Ολύμπου και Αναπαύσεως.[20] Οι γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες άρχισαν να υποχωρούν και πολλοί μικρογαιοκτήμονες αξιοποίησαν τις εκτάσεις τους οι οποίες είχαν αρχίσει να αποκτούν απότομα αξία. Η κοινότητα, μαζί με τις γειτονικές της περιοχές, ενσωματώθηκε στο αθηναϊκό πολεοδομικό συγκρότημα και άρχισε να δέχεται εσωτερική μετανάστευση κατοίκων από την υπόλοιπη Αθήνα.

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ.

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΑΣ